Meteen naar de content

Open play, Endless learning

Cleverclixx B2C
Vorig artikel
Nu aan het lezen:
Gastblog | Cleverclixx in de klas van Juf Esther
Volgend artikel

Gastblog | Cleverclixx in de klas van Juf Esther

Ik mocht samen met mijn klas Cleverclixx uittesten en WAUW wat vonden de kinderen dit leuk. Ze zijn niet weg te slaan van het speelgoed, zowel de peuters als de kleuters vinden het geweldig. Ze zijn gefascineerd door het ontdekken van magnetisme en de prachtige kleuren van de tegels.

Eerst geef ik jullie graag een kleine omkadering van mijn klas. Ik ben een juf die werkt in het Antwerpse in een zeer multicultureel klasje. Daarnaast werken wij met leefgroepen. Dit wil zeggen dat ik verschillende leeftijden in één klas heb. In mijn klas zitten 3-, 4- en 5-jarigen.

Experimenteren met Cleverclixx op school

Toen ik de magnetische tegels voor de eerste keer aanbood, liet ik de kleuters volledig experimenteren. Ze ontdekten magnetisme, bouwden torens, maakten straten voor de auto's en ontdekten het magische aspect wanneer de zon erdoor schijnt. Je krijgt dan een prachtige weerspiegeling.

Zo was het op een dag zeer zonnig en riepen de kleuters mij om te komen kijken. Ze hadden ontdekt dat wanneer de zon door de blokken scheen, je een prachtige gekleurde weerspiegeling zag. Al snel merkten we dat we met licht konden spelen en de kleuren konden mengen. Als je rood en geel op elkaar houdt en dan in de zon houdt, heb je oranje. De kinderen besloten om vanaf nu aan het raam te spelen met de tegels om zo het prachtige licht- en kleurenspel te zien.


2D patronen namaken met je magnetische tegels

Na enkele dagen experimenteren, bood ik 2D patronen aan, die je bvb kan terugvinden in het bijgeleverde boekje. Deze voorbeelden namaken is perfect voor het logisch denken en is een voorbereiding op meetkunde. Ze maakten hartjes, raketten, sterren, katten, olifanten... De 2D patronen zijn perfect voor de jongere kleuters.

De oudere kleuters vinden meer uitdaging in de 3D patronen. Ook hiervan vind je voorbeelden in het boekje. Als juf kan je hier makkelijk een stappenplan van maken. Mijn kleuters maakten een giraf, konijn, ster, kasteel... Je zag ze enorm genieten.


De Ball Run ontdekken

Daarna besloten we om de knikkerbaan te ontdekken. Dit was voor mijn jongste kleuters nog een beetje te moeilijk. Ik liet de kinderen de torens bouwen, waarna ik de buisjes erin klikte. De kleuters spelen zeer lang met de knikkerbaan. Ze ontdekten welke baan het snelste was, welke knikker het traagst is...

Mijn oudere kleuters hadden wel inzicht in het bouwen van een knikkerbaan. Soms kregen ze de buisjes er moeilijk ingeklikt. Dan heb ik eventjes geholpen. Het is enorm leuk om te zien hoe de kleuters creatief zijn en probleemoplossend denken. Wanneer ze hun baan uittesten, merken ze dat er bv. een stukje ontbreekt. Ze moeten dan uitzoeken waar de fout zit.

Met de tegels kan je vele kanten uit. De kinderen worden uitgedaagd om super creatief te zijn en hun fantasie te gebruiken. Ze kunnen op eindeloos veel manieren spelen met dit speelgoed. Denk maar aan domino, kastelen, licht- en kleurenspel, 2D en 3D patronen, autobanen, om ter hoogste bouwen…

Wil je Cleverclixx graag gebruiken in de klas? Dan raad ik dat zeker aan!

Je werkt aan heel wat doelen:

  • Logisch denken
  • Patronen
  • Experimenteren
  • Lichtspel
  • Kleuren mengen
  • Probleemoplossend denken
  • Techniek: stevige constructies, magnetisme
  • Begrippen zoals traag/snel, laag/hoog, lang/kort
  • Geometrische vormen

Ik ben Cleverclixx en de Gele Flamingo erg dankbaar dat ik deze tegels mocht testen met mijn kleuters. Ze vinden ze de max! Kort samengevat: Mijn kleuters krijgen er geen genoeg van en spelen eindeloos met Cleverclixx!

Winkelwagen

Sluiten

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen

Selecteer opties

Sluiten